Запознайте се с нашите прекрасни самоеди, които изпълват ежедневието ни с голяма гордост и радост. 

Airoso of Esciman-sam

BALKAN CH; GRAND CH. BG; CH. BG, MKD, MOL; JCH. BG;

samoyed-Airoso-of-Esciman-sam-poster

Avangard Arctic Arisu Winter Flower
INTERNATIONAL CH; BALKAN CH; GRAND CH BG; CH. BG, CHY, ROM, SER, MKD, MLD, GEO, AZR; JCH. BG, MKD, MLD;

samoyed-Avangard-Arctic-Arisu-Winter-Flower-poster

Първото ни куче от породата самоед – Airoso of Esciman-sam (Сами) се появи в живота ни в началото на 2009 година. Именно то разпали нашата любов към самоедите и възбуди интереса ни към кинологията и киноложките изложби. След множество значителни успехи от киноложки изложби - ”Балкански шампион”, “Гранд шампион на България”, ”Шампион на България”, “Шампион на Македония” и ”Шампион на Молдова”, ние се убедихме, че притежаваме изключителен мъжки екземпляр от породата самоед. За това решихме да му намерим на подходящ женски самоед с елитно родословие, с цел да създадем изключително качествено кучило от породата.

В продължение на година и половина на усилено търсене по целия свят за намиране на перфектното женско куче за нашия мъжкар, в началото на 2012 години се сдобихме с нашето второ куче – Avangard Arctic Arisu Winter  Flower (Арису). Тя бе внесена в България от престижния Руски развъдник “Avangard Arctic” и е потомка на известните самоеди Vanderbilt’s Playin’ It Cool “Fonzie”, Roybridge Silva Zeus и Belyi Volk Povelitel Vseya Rusi. За кратко време Arisu стана един от най-титулуваните самоеди в България от киноложки изложби, като спечели следните титли: “Балкански шампион”, “Гранд шампион на България”, “Шампион на България”, “Шампион на Македония”,”Шампион на Сърбия”, ”Шампион на Румъния”, ”Шампион на Молдова”,  ”Шампион на Кипър”, “Шампион на Грузия” и ”Шампион на Азербайджан”.

Тук ще намерите подробна информация за нашите самоеди – родословие, титли, резултати от киноложки изложби, както снимки и клипчета.