След многобройните изминали тенденции в социалните мрежи дойде ред и на тази – хората да се заснемат как се поливат с кофа студена вода. На видеото, което ще видите в нашата статия, Петър Дяксов – собственик на развъдника за самоеди „Thracian Glory“, се включи в така нареченото Ice Bucket Challenge, но не за забавление или привличане на онлайн внимание, а за да популяризира една добра кауза.

The Ice Bucket Challenge (известно и като ALS Ice Bucket Challenge) e кампания, свързана с едно болестно състояние, наречено амиотрофична латерална склероза (ALS). Основната идея е да се повиши осведомеността за рядката болест и да насърчи хората, да направят дарение, което ще подпомогне изследването й и намиране на подходящо лечение за страдащите от нея.

Началото на предизвикателството с ледената вода не е ясен, но през средата на 2014 година инициативата набра изключителна популярност чрез социалните медии, където участниците в Ice Bucket Challenge публикуват свои видеа с това как изливат кофа със студена вода върху себе си. По този начин се цели привличане на внимание към проблема с болестта. Включилите се в инициативата имат правото да предизвикат и други хора да направят същото в рамките на 24 часа. Тази мания, обзела целия свят, продължава вече цяло лято. Хората масово изливат вода върху главите си – някои просто за да се забавляват и да добият популярност в социалните мрежи, докато други – за да се включат наистина в тази благородна инициатива.

Развъдникът за самоеди „Thracian Glory“ също се включи в подобна кауза, само че целта бе събирането на пари за бездомни животни, като дари 50 евро на Animal Rescue Sofia. Това e българска организация, която се стреми да оказва помощ на бездомните кучета и котки в беда и да намери дом за възможно най-много изоставени на улицата домашни любимци. Този приют се поддържа единствено и само от дарения, затова „Thracian Glory“ призовава всички, които могат да помогнат, да се включат в добрата кауза за четириногите ни приятели. Събраните средства не само ще им осигурят по-добър живот, но и ще направят много семейства по-щастливи. Надяваме се, че онези от вас, които имат възможност, ще последват примера на Thracian Glory и ще направят едно добро дело. Защото да си добър човек просто изисква капка желание и минута време, а не кофа със студена вода.

 

 

Повече информация, относно начините за дарение можете да намерите тук: http://arsofia.com/bg/dari/

Ето как вашето дарение би помогнало:

5 €

Две кучета от Богров получават храна за една седмица

10 €

Две поли-ваксини предпазват кутре от болести

15 €

За месечните нужди на едно куче в Дома на пенсионера

20 €

Една кастрирана женска котка, спасени десетки котенца

30 €

Една кастрирана женска кучка, спасени десетки кученца

40 €

Две инфекциозно-болни кутрета са спасени от болестта

50 €

Едно пострадало куче получава ортопедична операция