На 13.12.2014г. се проведоха годишната специализирана изложба за кучета от породата самоед, организирана от „Българския национален клуб Самоед“ и международна киноложка изложба с ранг CACIB . Изложбите се проведоха в град София, зала Универсиада, като съдия на специализираната изложба бе г-н Ави Маршак от Израел, а на международната изложба Георги Христозов отсъждаше пета породна група.

Организацията на специализираната изложба бе на много високо ниво. Участваха 19 кучета от породата самоед, като конкуренцията за всеки един състезателен клас бе доста голяма. Отсъждането бе много професионално и компетентно. Церемонията по награждаването бе много зрелищна и всяко едно куче получи награда от организаторите и спонсорите. Всички любители на породата и присъстващи останаха изключително доволни и щастливи от представянето на най-елитните самоеди в България.

Нашата Avangard Arctic Arisu Winter Flower спечели 1-во място в клас женски шампиони и бе избрана за „Най-красив женски самоед“ на изложбата, печелейки CAC и BEST Female Samoyed 2014. Също така и спечели второ място за “най-красив самоед“ на изложбата, получавайки титлата R.BIS.

На международната киноложка изложба CACIB София участваха близо 200 кучета от всички породи.  3 от представителите на породата самоед участваха в надпреварата, като нашата  Avangard Arctic Arisu Winter Flower спечели първото място, прибавяйки титлите BOB, CAC и CACIB към колекцията си от трофеи. Със спечелването на четвърта титла от ранг CACIB, от 3 различни държави за период по-дълъг от една година, Arisu е удостоена с титлата „Международен шампион“. С това си отличие, тя безапелационно се нарежда сред един от най-титулуваните самоеди, живяли някога в България.