’Thracian Glory’ е официален развъдник за кучета от породата самоед в град Пловдив.

Развъдникът е регистриран и утвърден от FCI (Fédération Cynologique Internationale 38/2013), БРФК (Българска Републиканска Федерация по Кинология) и ‘Български Национален Клуб Самоед’. Ние сме горди собственици на самоеди от началото на 2009 година. Ние винаги сме се стремели да предоставим на нашите кучета с първокачествена и професионална грижа, като в момента живеят в къща с голям двор извън града. Кучета ни са носители на множество титли от киноложки изложби в България и Европа, което ги прави едни от най-титулувани самоеди в страната. Нашата цел е да предоставим най-качествените и красиви самоеди, отговарящи на всичките високи стандарти на породата.

Първото ни куче от породата самоед – Airoso of Esciman-sam (Сами) се появи в живота ни в началото на 2009 година. Именно то разпали нашата любов към самоедите и възбуди интереса ни към кинологията и киноложките изложби. След множество значителни успехи от киноложки изложби - ”Балкански шампион”, “Гранд шампион на България”, ”Шампион на България”, “Шампион на Македония” и ”Шампион на Молдова”, ние се убедихме, че притежаваме изключителен мъжки екземпляр от породата самоед. За това решихме да му намерим на подходящ женски самоед с елитно родословие, с цел да създадем изключително качествено кучило от породата.

В продължение на година и половина на усилено търсене по целия свят за намиране на перфектното женско куче за нашия мъжкар, в началото на 2012 години се сдобихме с нашето второ куче – Avangard Arctic Arisu Winter  Flower (Арису). Тя бе внесена в България от престижния Руски развъдник “Avangard Arctic” и е потомка на известните самоеди Vanderbilt’s Playin’ It Cool “Fonzie”, Roybridge Silva Zeus и Belyi Volk Povelitel Vseya Rusi. За кратко време Arisu стана един от най-титулуваните самоеди в България от киноложки изложби, като спечели следните титли: “Балкански шампион”, “Гранд шампион на България”, “Шампион на България”, “Шампион на Македония”,”Шампион на Сърбия”, ”Шампион на Румъния”, ”Шампион на Молдова”,  ”Шампион на Кипър”, “Шампион на Грузия” и ”Шампион на Азербайджан”.

Повече информация за ‘нашите кучета’ (родословие, титли, изложби и снимки) , можете да намерите тук.